24
Липня

Ківерці – найсильніші у Кубку Світязя з пляжного футболу пам’яті Адальберта Корпоная

На Шацьких озерах відбувся традиційний турнір з пляжного футболу під егідою Федерації футболу Волині.

Літо – час «сумісництва» спорту та відпочинку. Саме це з року в рік волиняни роблять на традиційному турнірі з пляжного футболу. Уже другий рік поспіль змагання присвячені пам’яті їх засновника, відомого футболіста, який започаткував Асоціацію пляжного футболу Волині – Адальберта Корпоная. Цьогоріч команди запекло «рубалися» на березі озера Велике Чорне.

Про те, щоб змагання відбулися у комфортних умовах, потурбувалися працівники Шацької об’єднаної територіальної громади та любителі пляжного футболу в районі. Вони встановили огорожу майданчика та нові ворота. Учасники змагань віддячили гарними комбінаціями та видовищною грою. Перший ігровий день без поразок завершили футболісти з Ківерців. Лише одну гру програли їх суперники з Шацька. Близькими до перемоги над лідерами були футболісти із села Згорани Любомльського району. Матч проти ківерчан вони завершили з бойовим рахунком 6:7, пропустивши вирішальний гол лише на останніх хвилинах зустрічі.

Слід одразу ж відзначити, що паралельно, але на березі озера Світязь, відбулися ще одні змагання з пляжного футболу, але із такою ж назвою. Його організували бізнесмени та, буцімто, представники Асоціації пляжного футболу Волині, яку 2012-го року зареєстрував Адальберт Корпонай. Юридично вона зареєстрована у Мін’юсті і ніхто її не переєстровував, і підписи під документами може ставити лише засновник, а не ті, хто прикриваються іменем людини, що створила імідж…

Утім, на березі Великого Чорного яскраві баталії продовжувалися і другого ігрового дня. Протягом 12 матчів турніру (4 команди-учасниці грали між собою у два кола) найкращою командою стали Ківерці. За «зелено-білих» виступав також і відомий у футзаліст та тренер рівненського «Кардинала» Сергій Піддубний. Саме він став найкращим бомбардиром змагань та допоміг своїй команді майже з ідеальним результатом (17 очок з 18 можливих) стати переможцем Кубка Світязя.

Господарі змагань – Шацьк – стали другими на змаганнях (13 очок), а їх голкіпера Руслана Сороку на Кубку Світязя визнали найкращим у своєму амплуа. Команда «Літос» із села Згорани посіла третю сходинку змагань та отримала бронзові нагороди. Приз за волю до перемоги дістався команді із села Мельники, гравець якої Роман Супрунович так вразив глядачів, що став найкращим футболістом турніру. Усіх учасників турніру привітала дочка засновника змагань Оксана, а другий Кубок Світязя пам’яті Адальберта Корпоная відійшов у історію із зелено-білим присмаком ківерцівського тріумфу.