27
Червня

Погоня за сатисфакцією: анонс півфіналів Кубка Волині 

Чотири команди цього тижня вирішать долю турніру, який вперто не піддається гегемонам чемпіонату області з «ЛСТМ».

Так сталося, що якраз у Кубку Волині інтрига щороку додає нові фарби в обласний футбол, на відміну від чемпіонату, де «ЛСТМ» та «Ласка» демонструють дивовижну стабільність та протягом п’яти сезонів посідають перші дві сходинки підсумкової таблиці. На кубковому фронті переможці змінюються уже протягом трьох років поспіль. Зміняться й цього разу, адже до півфінальної стадії не вишли ані минулорічні переможці турніру – «ДЮСШ-ВІК», ані позаминулорічні «ньюзмейкери» волинського футболу зі «Стиру».

У першому півфіналі (лише алфавітно першому, адже обидва відбудуться паралельно) горохівський «Агропродукт» прагнутиме перервати серію невдач у матчах проти боратинської «Ласки». Протягом двох сезонів підопічні Олександра Антонюка неодмінно виграють завтрашніх суперників у чемпіонаті області, а два матчі цього сезону виграли із сумарним рахунком 8:1. Крім того, у неділю гравці «Ласки» в останній момент застрибнули на свою «улюблену» другу сходинку чемпіонату області, тоді як горохівський колектив змирився з роллю команди, яка замкнула чільну «вісімку» першості. Для «Ласки» цей тиждень буде можливістю підтвердити неабиякі амбіції, адже саме команда Олександра Антонюка на шляху до півфіналу змагань зупинила «ЛСТМ», а чемпіонство 2014-го року так і залишається поки що останнім серйозним титулом боратинського клубу…

Не менш цікавим буде протистояння у Ковелі, де місцеві бронзові призери обласного чемпіонату прийматимуть нововолинський «Шахтар». Команди протягом останніх сезонів досить часто зустрічаються одна з одною і у переважній більшості поєдинків гору брали саме футболісти із залізничного міста. Однак у останній дуелі «волинські гірники» мали усі шанси на перемогу, однак гол Петра Ткачука на останніх хвилинах зустрічі не лише відібрав у господарів того матчу два очки, а й опустив їх на другому етапі чемпіонату до «нижньої» групи. Якраз її «Шахтар» упевнено виграв, посівши підсумкову дев’яту позицію у першості області. Наскільки високо сягнуть амбіції «волинських гірників» у Кубку Волині?

Кубок Волині. Півфінали

28 червня (четвер)

Агропродукт (Горохів) – Ласка (Боратин)                                  

Арбітр: Назарій Бас, асистенти арбітра – Назарій Лисиця, Роман Ярмощук. Спостерігач арбітражу: Андрій Супрунюк. Початок – 13:00 (смт. Мар’янівка Горохівського району)

ФЦ Ковель-Волинь (Ковель) – Шахтар (Нововолинськ)

Арбітр: Богдан Дмитрук, асистенти арбітра – Володимир Журибіда, Сергій Бугайчук. Спостерігач арбітражу: Ігор Школьний. Початок – 13:00.