13
Вересня

«Вотранс» перемагає у першому матчі Кубка України серед аматорів

Лучани в 1/16 фіналу турніру здолали суперників з «Покуття».

Підопічні Романа Максимюка по-справжньому вступили у боротьбу за трофей Кубка України серед аматорських команд. Якщо попередній раунд «Вотранс» пройшов без бою (опоненти просто-напросто знялися з турніру), то наступні суперники з Коломиї Івано-Франківської області приїхали до Підгайців рішуче налаштованими на перемогу. Доказом цього став перший гол у дебюті поєдинку, який нападник гостей забив після гарного та довгого флангового навісу ледь не з району центра поля. До перерви «вотрансівці» могли пропускати ще не раз, однак суперники відверто пробачали господарів поля – на перерву «Покуття» пішло з мінімальною перевагою в рахунку.

Можливо, у «антракті» Роман Максимюк провів серйозну бесіду з хлопцями, однак у другому таймі гра кардинально змінилася. Лучани раз за разом накочували хвилі атак на володіння гостей, все ближче підбираючись до воріт «Покуття», а логічним завершенням такого тиску став пенальті, який заробили «вотрансівці», і який упевнено реалізував Олександр Назарчук – 1:1.

Після забитого гола лучан зупинити було вже неможливо. Моменти раз за разом виникали біля воріт гостей, а самі вони не могли нічого вдіяти в атаці. Кульмінацією поєдинку став гол свіжого Павла Рибковського, який вийшов на заміну у перерві – він замкнув навіс з правого флангу. Дуже хотів забити Богдан Щербик, однак не використав дві шикарні нагоди для взяття воріт. Зате на останній компенсованій арбітром хвилині матчу 17-й номер «Вотрансу» видряпав м’яч у захисника гостей, увійшов у штрафний майданчик та покотив молодому місцевому вихованцю Андрію Ткачуку, якому залишалося лише переправити «кулястого» у порожню рамку. 3:1 – «Вотранс» переможно стартує у Кубку України серед аматорів та готується до виїзного поєдинку.