11
Квітня

Проєкт «Надання психо-соціальної підтримки вразливим категоріям дітей, молоді та їх батькам» на території Волинської області.

Благодійний фонд «Розвиток футболу України», Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Волині виступають партнерами Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та планують реалізувати спільний проект «Надання психо-соціальної підтримки вразливим категоріям дітей, молоді та їх батькам» на території Волинської області. 

Планується проведення в 3 населених пунктах з великим скупчення внутрішньо-переміщених дітей.

Цільова аудиторія:
внутрішньо-переміщені діти обох статей, віку орієнтовно від 6 до 16. Можутьбути залучені діти іншого віку, якщо проявляють зацікавленість в заході.

Термін реалізації проєкту: 6 місяців (квітень-підготовчий етап, травень-вересень – активна фаза проведення активностей).

 
Коротка інформація про проєкт:

Водночас на футбольний майданчик (в ідеалі) виходить 30 дітей. Важливо, щоб локація була розміщена в безпечному місці поруч з укриттям, щоб в разі необхідності діти мали змогу заховатись.

 Поділ на 3 команд по 10 дітей кожна, враховуючи вік дітей. Підбирати групи дітей потрібно, враховуючи їх психологічний та фізичний розвиток. Може бути менше/більше дітей в групі в залежності від населеного пункту.

       

        
Футбольний майданчик повинен бути розділений на 3 локації:

  1. Локація №1 «Спортивна» - на цій локації діти виконають розвиваючі вправи на координацію з м’ячом та прийом–передача м’яча тощо. Вести локацію буде спортивний тренер або вчитель фізкультури.
  2. Локація №2 «Здоров’я та безпека» - на цій локації діти ознайомляться з принципами надання першої домедичної допомоги. Локацію може вести медичний працівник, шкільний медпрацівник, волонтер ГО.
  3. Локація № 3 «Територія безпеки»  - на цій локації діти в ігровій формі спілкуються з психологом.

Заняття проводяться двічі на тиждень. Всього в області може бути проведено 120 сесій, по 40 сесій в кожному населеному пункті.

 Більш детальна інформація за телефоном 095-898-65-01 Василь Кохановський.

Ваші пропозиції по проведенню даного заходу на місцях, списки внутрішньо-переміщених дітей можна надсилати на електронну адресу АФВ: ffv.ofis@gmail.com.