16
Грудня

Серед ветеранів найсильніші львів’яни!

Головний трофей «Дружби без кордонів-2018» повіз додому ФК «Львів»

15 грудня у спорткомплексі СНУ ім.. Лесі Українки відбувся дев’ятий за ліком турнір під назвою «Дружба без кордонів». У ньому взяли участь вісім команд з гравців віком від 40 років. Окрім українських команд, у змаганнях вже традиційно свої країни представляли географічні сусіди Волині з білоруського Бреста та польського Хрубешова.

Сам турнір відзначився абсолютною непередбачуваністю. Так, команда з Бреста у першому матчі зуміла «покласти на лопатки» досвідчених футзалістів з «ВІК-Волинь», які нещодавно тріумфували у ветеранському чемпіонаті нашої області – 1:0. Утім, у підсумку білоруси стали восьмими на турнірі, а команда Альберта Шахова, Володимира Гапона та Олександра Антонюка вийшла з групи з першої сходинки.

Крім «ВІК-Волині» у півфінал змагань у важких боях пробилися ще одні лучани – дворазові переможці «Дружби без кордонів» з «Ветерану-Лучеська» – до слова, вивів їх з групи «дубль» у виконанні граючого президента футбольних чемпіонів області з «ЛСТМ» Ігоря Чорнухи. Також до чільної четвірки змагань потрапили представники «Львова» та польські ветерани з Хрубешова.

У запеклій боротьбі визначалися призери та переможці змагань. Так, третіми стали гравці команди «ВІК-Волинь», а от тріумфували на турнірі гості зі «Львова», які у вирішальному поєдинку зуміли зламати опір «Ветерану-Лучеська», одним із лідерів та бомбардирів якого традиційно є перший заступник голови Федерації футболу Волині Василь Кохановський. ФК «Львів» уперше став переможцем міжнародних змагань у Луцьку, а після фіналу організатори нагородили найкращі команди та переможців індивідуальних номінацій. А наступна «Дружба без кордонів» стане ювілейною – уже десятою за ліком, тож можна з упевненістю сказати, що у грудні 2019-го року на футзальних майданчиках Луцька знову буде дуже гаряче!